V vas sta močno zastopani energiji Kaphe in Pitte. Močna volja, odločnost in vztrajnost Pitte se dopolnjujejo z vzdržljivostjo in preudarnostjo Kaphe, zaradi česar ste kos številnim zahtevnim nalogam in kot nalašč za vodstvene položaje! Strastno sledite svojim ciljem, morebitne prepreke na poti pa rešujete s potrpljenjem in umirjenostjo. Bister um in sposobnost tehtnega premisleka vam pomagata, da rešite še tako zapletene naloge! Vendar pa se lahko pojavijo tudi nekatere manj zaželene lastnosti vsake doše, kot je pittina pretirana želja po nadzorovanju drugih in odpor do sprememb ter trma, značilni za Kapho ter posledično slabše vsesplošno počutje.

Ne pozabite, da vsak od nas v sebi nosi edinstveno mešanico vseh treh doš, prav razmerje med njimi pa je to, kar nas dela posebne. Vse doše so si med seboj enakovredne, nobena ni boljša od druge. Poznamo le uravnotežene in neuravnotežene doše, cilj pa je doseči harmonijo energij v telesu.

Prehrana igra pomembno vlogo pri doseganju došičnega ravnovesja in izražanju vaših najboljših lastnosti! Za harmonično in vitalno počutje smo za vas pripravili linijo ajurvedskih jedi in napitkov, ki so posebej prilagojeni posameznim došam. Ker v vas prevladujeta dve doši, je najbolj priporočljivo, da svojo prehrano in življenjski slog prilagodite letnemu času. V hladnejšem delu leta uživajte pretežno živila, ki pomirjajo Kapha došo, ko pa se ozračje segreje, posezite po Pitta pomirjujočih živilih.