Print Options:

Zasnežen toskanski ohrovt

toskanski ohrovt

Zasnežen toskanski ohrovt

Toskanski ohrovt spada med tista živila, ki bodo našemu telesu pomagala, da se pripravi na pomlad. Grenak okus in veliko prehranskih vlaknin pomagata pri redni prebavi in odplavljanju strupov iz telesa.

Visoka vsebnost vitaminov in mineralov hkrati pomeni, da z uživanjem ohrovta v telo vnesemo nujno potrebna hranila.  Ajurveda ohrovt opisuje kot hladen in lahek, zato je še posebej primeren za Pitto in Kapho, Vata pa ga mora dobro skuhati, da je ne vznemiri.

Tokrat z vami delimo malce drugačen recept za pripravo toskanskega ohrovta. Odlično se poda kot priloga začinjenemu dalu in basmati rižu. Zaradi dodatka kokosa je recept še posebej primeren za Pitto. Tople začimbe poskrbijo, da ohrovt lahko uživata tudi Kapha in Vata, ki pa naj bosta zmerni pri uporabi kokosa.

[mpprecipe-recipe:10]