Bučkini polpeti so poletna klasika. Kako tudi ne – so izjemno okusni, poleg tega pa so bučke izjemno primerne za vroče dni, saj imajo hladilen učinek. Tokrat smo jih namesto z jajci, ki imajo rajastičen učinek, pripravili s čičerikino moko, ki deluje kot vezivo poleg tega pa je bogata z beljakovinami.
Veganski bučkini polpeti
Poletna klasika malo drugače. Polpeti so tudi odlična hrana za na piknik ali dan na plaži, saj teknejo tudi ohlajeni na sobno temperaturo.
Sestavine
- 3 večje bučke (2 skodelici naribanih in odcejenih bučk)
- 1/2 skodelice čičerikine moke
- 3/4 skodelice drobnih ovsenih kosmičev
- 1 čž karija v prahu (nepekočega)
- 1 čž soli
- Sončnično olje za ponev (če bomo pekli na ponvi)
Krema iz indijskih oreščkov
- 1/2 skodelice indijskih oreščkov, namočenih za vsaj 4 ure
- 1-2 žlici vode
- limonin sok (po okusu)
- ščepec soli
Postopek
- Bučke na drobno naribamo in potresemo s soljo. Pustimo 10-15 minut, da spustijo odvečno vodo, nato jih dobro odcedimo. Dobiti moramo 2 skodelici naribanih bučk.
- Če bomo polpete pekli v pečici, jo segrejemo na 180*C in obložimo večji pekač s peki papirjem.
- Odcejene bučke zmešamo s preostalimi sestavinami. Masa bo dokaj mokra, vendar naj vas to ne skrbi, saj bodo kosmiči popili odvečno vlago.
- Oblikujemo polpete in jih pečemo v pečici 30-35 minut oz. dokler niso zlato rjavi na obeh straneh. Vmes jih lahko obrnemo za enakomerno porjavitev.
- Polpete lahko pečemo tudi na ponvi, ki jo rahlo namastimo s sončničnim oljem.
- Postrežemo s kremo iz indijskih oreščkov, ki jo pripravimo tako, da vse sestavine zmiksamo s paličnim mešalnikom ali blenderjem.