Ta preprost, sočen kolač nas razveseli s svojo sončno rumeno barvo in polnim okusom. Koruza, ki sicer v ajurvedi velja za suho žito, se lepo dopolnjuje s (kokosovim) jogurtom, kardamom in mandlji pa prispevajo nekaj okusov vzhoda.
Koruzni kolač z mandlji
Dišeč, sočen kolač, ki nas s svojo sončno rumeno barvo in polnim
okusom razveseli in nahrani naše telo in dušo. Pripravljen na osnovi tridošičnega khirja je primeren za vse doše, tudi Kapho!
Sestavine
- 1 BIO Khir Mandlji & kardamom
- 2,5 čž pecilnega praška iz vinskega kamna
- 1/2 skodelice + 2 žlici (150 g) kokosovega jogurta
- 1/3 skodelice (85 ml) javorjevega sirupa
- 1 žlica (15 ml) kokosovega olja
- 1/3 skodelice (85 ml) vode
Postopek
- Pečico segrejemo na 180*C in namastimo manjši pekač.
- V srednje veliki posodi zmešamo khir s pecilnim praškom.
- Dodamo še vse ostale sestavine, dobro premešamo in vlijemo v pekač.
- Pečemo 25 minut.
- Ohladimo na sobno temperaturo in postrežemo z žlico kokosovega jogurta. Po želji prelijemo z dodatnim javorjevim sirupom.
Opombe
*Kapha naj izpusti dodaten javorjev sirup