V vas sta enakomerno zastopani energiji Vate in Kaphe. Nasprotna elementa zraka in zemlje, ki predstavljajo Vato in Kapho poskrbita za zanimivo kombinacijo lastnosti. Odprtost in komunikativnost Vate ter prijaznost in skrbnost Kaphe iz vas delajo odlične prijatelje! Ljudje uživajo v vaši družbi, saj ste zaradi želje po odkrivanju neznanega in resnične skrbi za sogovornika idealna družba za dober in vznemirljiv pogovor. Vatina nagnjenost k gibanju in spremembam spodbujata sicer zelo umirjeno in na trenutke lenobno Kapho, ter tako poskrbita za zdravo mero dinamike v vašem življenju.Vendar pa neravnovesje doš v telesu lahko vodi do izraza nekaterih manj zaželenih lastnosti: Vatina pretirana vihravost in nepredanost ciljem v kombinaciji s kaphinim pomanjkanjem motivacije lahko pripeljeta do tega, da prehitro obupate nad zadanimi nalogami,  prav tako pa lahko neravnovesje vodi do slabšega vsesplošnega počutja.

Ne pozabite, da vsak od nas v sebi nosi edinstveno mešanico vseh treh doš, prav razmerje med njimi pa je to, kar nas dela posebne. Vse doše so si med seboj enakovredne, nobena ni boljša od druge. Poznamo le uravnotežene in neuravnotežene doše, cilj pa je doseči harmonijo energij v telesu.

Prehrana igra pomembno vlogo pri doseganju došičnega ravnovesja in izražanju vaših najboljših lastnosti! Za harmonično in vitalno počutje smo za vas pripravili linijo ajurvedskih jedi in napitkov, ki so posebej prilagojeni posameznim došam. Ker v vas prevladujeta dve doši, je najbolj priporočljivo, da svojo prehrano in življenjski slog prilagodite letnemu času. V suhem in vetrovnem delu leta uživajte pretežno živila, ki pomirjajo Vata došo, v vlažnem vremenu pa naj se na vašem krožniku znajdejo živila, ki blagodejno delujejo na Kapho.