Tiramisu kot del ajurvedske kuhinje? No tisti, čisto klasičen seveda ne, saj vsebuje kar nekaj sestavin in kombinacij, ki jim ajurveda ni naklonjena. Z nekaj prilagoditvami pa lahko ustvarimo sladico, ki kar precej dobri posnema to italijansko klasiko.
Indijski oreščki in kokosov jogurt sta dobra osnova za kremo in precej poznana v veganski kuhinji, da pa bi bil recept resnično ajurvedski, namesto prave kave vsebuje kavni nadomestek.
Veganski 'tiramisu'

Tiramisu za sladkanje brez slabe vesti
Sestavine
- 200 g Indijskih oreščkov namočenih čez noč
- 400 g nesladkanega kokosovega jogurta
- 1/4 skodelice javorjevega sirupa
- BIO Ajurvedska začimbna kava Diši po kavi
- Digestive piškoti*
- Kakav v prahu
Postopek
- Indijske oreščke, kokosov jogurt in javorjev sirup v blenderju zmiksamo v gladko kremo.
- Ajurvedsko začimbno kavo skuhamo po navodilih na embalaži. Potrebujemo cca. 1 skodelico kuhane kave.
- V kozarec najprej položimo plast piškotov, prelijemo z začimbno kavo, dodamo plast kreme iz indijskih oreščkov in postopek ponovimo.
- Po vrhu potresemo s kakavom v prahu.
- Ponovimo še z ostalimi kozarčki.
Opombe
*Uporabila sem Grancereale polnozrnate digestive piškote, ki ne vsebujejo sestavin živalskega izvora