Prišel je Kapha čas, ki zaznamuje pozno zimo in pomlad. To je navadno obdobje vlažnega, hladnega vremena z veliko padavinami, če nas narava ne preseneti drugače. Obdobje, ko se topi sneg in je veliko vlage v zraku vznemirja Kapho, ki ji pripisujemo podobne lastnosti: vlažno, hladno, težko, mastno, počasno.
Da bi poskrbeli za ravnovesje tudi v tem letnem času je tako priporočljivo uživanje tople, začinjene hrane, grenkega in trpkega okusa, ki pa naj ne bo pretežka. Tako lahko že sedaj posežete po temnolistnati zelenjavi, ki pa naj na vašem krožniku prevladuje predvsem po koncu zime, ko je čas za blago razstrupljanje telesa. Mlečni izdelki naj se uživajo zmerno, saj povečujejo tvorjenje sluzi v telesu in s tem še dodatno vznemirjajo Kapho.
Pri nas začetek tega novega obdobja pomeni tudi konec pustnih norčij, tako da je sedaj vsekakor pravi čas za malce lažjo hrano. Kapha sezona pomeni predvsem čas novih začetkov, ko se po koncu zime narava počasi prebuja. Tako je tudi za nas čas, da postanemo bolj aktivni in dinamični, ter poskrbimo, da bomo v pomlad in poletje vstopili sveži in polni energije. V ta namen smo za vas pripravili prav poseben recept za toskanski ohrovt.