1

Hibiskusov sladoled z vrtnico in ašvagando

Hibiskusov sladoled z vrtnico in ašvagando

Sladoled je zagotovo najbolj priljubljena poletna sladica, ki pa lahko zaradi svojih sestavin povzroči neravnovesja. To velja predvsem za sladoled na osnovi mleka z veliko dodanega rafiniranega sladkorja, ki vznemirjajo tako Kapho kot Vato in vodijo do nastanka toksinov v telesu. Seveda pa to ne pomeni, da bi se mogli sladoledu popolnoma odpovedati. Povsem preprosto lahko zdrav sladoled pripravimo kar doma.

Hibiskus je prava superhrana za poletne dni, saj posebej blagodejno vpliva na Pitta došo, ki prevladuje v tem času. V kombinaciji z vrtnico se odlično obnese tudi v sladoledu, kjer poskrbi za prijeten sladko-kiselkast okus, poleg tega pa ne pomirja samo našega pregretega telesa, temveč tudi um, zahvaljujoč dodatku ašvagande.

[mpprecipe-recipe:30]

Hibiskusov sladoled z vrtnico in ašvagando

Recipe Card powered by WP Delicious

Comments are closed