Proseni puding s suhimi hruškami

prosena kaša s hruškami pinit

Proseni puding s suhimi hruškami

Pri MadhuraVita nadvse radi združujemo znanje tradicionalne indijske medicine  – ajurvede in slovenske kulinarične tradicije. Tako uporabljamo slovenske sestavine, ki so jih poznali in v njih uživali že naši dedki in babice ter ji prilagajamo današnjemu času in prostoru, upoštevajoč ajurvedska načela.

Prosena kaša je v preteklosti predstavljala pomembno živilo za naše prednike, danes pa je kar nekoliko zapostavljena. Zaradi svojega naravno sladkega okusa in kremaste teksture, ki jo dobimo če kašo kuhamo dalj časa, je odlična izbira za zajtrk. Ajurveda ji pripisuje suhe in ogrevalne lastnosti, zato je primerna predvsem za Kapha obdobje, ki prevladuje pozno pozimi in zgodaj pomladi. To je tudi čas, ko tradicionalne uživamo več suhega sadja, ki se zaradi svojih lastnosti tudi lažje kot sveže kombinira z drugimi živili.

Prosena kaša v kombinaciji s suhimi hruškami in oreščki predstavlja hranljiv in okusen obrok za sladek začetek dneva. Tokrat je pripravljena malo drugače in po teksturi spominja na puding, ovseno ali riževo mleko in zemeljski mandlji pa poskrbijo za sladko noto, brez dodanega sladkorja. Tako proseno kašo kot suhe hruške je priporočljivo namočiti čez noč, saj bodo tako bolj primerne tudi za Vata došo. Prosena kaša poleg tega vsebuje tudi precej fitinske kisline, ki zavira absorpcijo nekaterih hranil.

[mpprecipe-recipe:6]

Proseni puding s suhimi hruškami

Recipe Card powered by Delicious Recipes
prosena kaša s hruškami