Kremna bučna juha
Ob mrzlih večerih se priležejo tople juhice, ki ogrejejo tako telo kot dušo. Bučna je vsekakor ena izmed naših najljubših. Poleg visoke vsebnosti železa in kalija, buče vsebujejo tudi vitamine A, C in E, ki skrbijo za lepo in sijočo kožo ter dober vid.
Za pripravo juhe priporočamo uporabo hokaido ali maslene buče. Zaznamuje ju poln, sladek okus, ki se odlično poda s toplimi začimbami, kot so ingver, cimet, klinčki in črn poper ter ustvarja občutek prizemljenosti in sproščenosti. Buče so najbolj primerne za Pitto pa tudi za Vato, saj umirjajo njeno vihravo naravo, ki prevladuje pozno jeseni in v začetku zime. Ker so precej težke so malce težje prebavljive za Kapho, ki zaznamuje pozno zimsko obdobje. Temu se lahko izognemo tako, da pri pripravi uporabimo veliko ogrevalnih začimb, ki bodo poskrbele, da bo juhica še bolj okusna in primerna za vse doše.
[mpprecipe-recipe:7]