Regrat po ajurvedsko

Regrat po ajurvedsko

Pomlad je v skladu z letnimi ritmi čas za razstrupljanje. V ta namen je priporočljivo uživati večje količine grenkega, trpkega in pekočega okusa, ki ga najdemo predvsem v temno zeleno listnati zelenjavi, kot so kodrolistni ali toskanski ohrovt, blitva in špinača. Tudi narava ponuja obilje divjih užitnih rastlin s temi lastnostmi, iz katerih lahko skuhamo okusno in malce drugačno prilogo.

Regrat, gozdi regrat in čemaž naj se tako namesto v solati znajdejo v loncu, skupaj s špinačo in začimbami. Na prvi pogled morda nekoliko nenavadna jed, ki pa vas bo s svojim okusom zagotovo prepričala, da boste regrat večkrat uživali kuhan! Na ta način je ta sicer precej groba zelenjava tudi nekoliko lažje prebavljiva in bolj primerna za Vata došo, sploh če dodamo nekoliko več olja.  Pitta naj v receptu zmanjša količino česna in čemaža, medtem ko je recept kot nalašč za posameznike s Kapha konstitucijo oz. neravnovesjem.

Za zaokrožen ajurvedski obrok zeleno prilogo ponudimo z osnovnim tridošičnim kitcharijem. Kako enostavno je, z nekaj znanja, slovenske jedi prilagoditi ajurvedskim načelom!

[mpprecipe-recipe:11]

Regrat po ajurvedsko

Recipe Card powered by Delicious Recipes